De Nederlandse Spoorwegen is van plan in de dienstregeling van 2010 de Intercity Groningen–Schiphol niet meer in Beilen, Hoogeveen en Meppel te laten stoppen. Dat levert vanuit Groningen namenlijk een paar minuten tijdwinst op.

En wie worden er de dupe? De reizigers uit Beilen, Hoogeveen en Meppel, maar ook uit de omliggende plaatsen! Voor hen wordt de trein een stuk minder aantrekkelijk. Scholieren, forenzen, werknemers van bedrijven en toeristen worden gedupeerd. Extra overstappen in Zwolle is onhandig en kost meer tijd en daarnaast hebben de vervangende treinstellen ook nog minder comfort. Met andere woorden: de kwaliteit van het reizen zelf gaat sterk achteruit! Daardoor is het de verwachting, dat minder reizigers met de trein vanuit Beilen, Hoogeveen en Meppel naar de Randstad gaan en omgekeerd. Het begin van een negatieve spiraal?!

GroenLinks heeft de betrokken gemeentebesturen oproepen bij de NS betere plannen te bedingen. In Beilen, Hoogeveen en Meppel zijn in de gemeenteraden dergelijke moties met algemene stemmen aangenomen. GroenLinks Drenthe roept de bevolking op te helpen deze NS plannen van tafel te krijgen. Met uw massale steun brengen wij de NS op andere en betere gedachten.
In de 2e Kamer heeft GroenLinks vragen gesteld aan minister Eurlings!

Wij vragen uw steun door hier uw naam te plaatsen.