Aanstaande donderdagavond en vrijdag vergadert de gemeenteraad van Meppel over de Perspectiefnota: de uitgangspunten voor het beleid voor Meppel voor de komende jaren (2022-2025), opgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Op basis van deze nota wordt de begroting voor 2022 opgesteld, maar het beleid gaat ook over de inzet van de gemeente in de jaren erna. Het is daarmee voor Meppel een van de belangrijkste vergaderingen van het jaar.

Het zijn de algemene beschouwingen van de gemeentepolitiek. Hoe zien de verschillende partijen de toekomst van Meppel? Welke kansen en uitdagingen zien we voor de toekomst en hoe gaan we daarmee om? En wat kunnen de inwoners van de gemeente Meppel verwachten in de komende jaren?

GroenLinks zal zich tijdens deze vergadering inzetten om te zorgen dat Meppel in de komende periode de duurzame sociale gemeente wordt waar iedereen zich thuisvoelt. Ook vinden we de financiele gezondheid van de gemeente erg belangrijk.

De vergadering is dit jaar alleen online te volgen via: www.gemeenteraadmeppel.nl

Donderdag 24 juni, 19:30 - 23:00 uur

Vrijdag 25 juni, 11:00 - 16:30 uur

 

De perspectiefnotavergadering betekent het einde van dit politieke seizoen; de gemeenteraadsvergaderingen gaan na het zomerreces  verder in september.

Dat betekent natuurlijk niet dat we ons als GroenLinks in de zomer niet inzetten voor de stad. Als fractie zijn we altijd benieuwd naar de mening en ideeen van inwoners, dus onze mailbox blijft openstaan! Ook gaan we deze zomer aan de slag met ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.