GroenLinks Meppel deelt oordopjes uit
GroenLinks Meppel deelt oordopjes uit

GroenLinks deelt oordopjes uit in Nijeveen

Vrijwilligers van GroenLinks-Meppel hebben afgelopen zaterdag oordopjes uitgedeeld aan de inwoners van Nijeveen. Deze kunnen gebruikt worden wanneer het vliegverkeer richting het nieuw te bouwen vliegveld Lelystad, de lucht boven Nijeveen gebruikt als wachtruimte.

Wanneer er iedere tien minuten een vliegtuig wil vertrekken en/of landen dan kan het gebeuren dat vliegtuigen moeten wachten tot er voldoende ruimte is om te landen. Er komen twee nieuwe wachtruimten boven Nederland. Nijeveen ligt onder één van de ruimten. De vliegtuigen die overvliegen kunnen tot wel een uur blijven cirkelen binnen het wachtgebied. 

GroenLinks Meppel roept daarom de inwoners van Nijeveen en Meppel op om hun stem te laten horen! Dat kan door het tekenen van petities, bijvoorbeeld de petitie ‘Red Overijssel’. Dat kan ook door de Meetup bij te wonen in Zwolle. Tijdens deze avond, dinsdag 6 februari, gaat GroenLinks in gesprek met het publiek. Het onderwerp van de avond is: vliegveld Lelystad. Iedereen is welkom. Het is wel belangrijk dat je, je via de website van GroenLinks aanmeld. 

Op 21 maart hebben inwoners de kans om hun stem te laten horen! GroenLinks zal zich altijd inzetten voor duurzame reismogelijkheden waar omwonenden zo min mogelijk hinder van ervaren.