Gemeenteraad Meppel op bezoek bij SVN'69

Zaterdag 10 mei hebben leden van de gemeenteraad een bezoek gebracht aan SVN'69. Het bestuur van de Nijeveense voetbalvereniging heeft de afgelopen tijd aandacht gevraagd voor de bespeelbaarheid van de velden en de parkeervoorziening die de club deelt met de tennisvereniging NTC en de korfballers van DOS'46.

"We kennen SVN'69 natuurlijk al jaren als een enthousiaste vereniging. Met veel betrokken vrijwilligers die hun club een warm hart toedragen. Wat opvalt is de grote inzet en de bereidheid om zelf klussen aan te pakken. Dat is de Nijeveense traditie, die juist nu de grenzen van sponsoring bereikt lijken te zijn, hard nodig is. Zelf de handen uit de mouwen steken en praktisch hulp zoeken bij plaatselijke ondernemers, is nu de boodschap.", zo constateren de raadsleden.

 

 

Onderzoek

 

Kunstgras, de grote wens van SVN'69 staat in de gemeentelijke planning voor 2017. Tot die tijd staat de bespeelbaarheid van velden onder druk. De club wil onderzoeken hoe met gezamenlijke inspanning deze investering kan worden vervroegd. Basis van het onderzoek is een accommodatiecheck van de KNVB over de behoefte aan trainingsvelden en de toestand van het wedstrijdveld.

 

 

Met name in de wintermaanden en in perioden met veel neerslag is nauwelijks aan de behoefte van de 22 teams van de vereniging te voldoen. Naast een kunstgrasveld staat ook verbetering van andere velden op de agenda. De raadsdelegatie heeft samen met het bestuur de situatie tijdens wedstrijden van kinderen op zaterdagochtend bekeken.

 

Parkeren

In overleg met de gemeente zal worden bekeken of, bijvoorbeeld door het leveren van stenen, de situatie van het parkeerterrein kan worden verbeterd. Met zelfwerkzaamheid van de leden van de vereniging kan zo een probleem van sporters van verschillende clubs in Nijeveen worden opgelost.