Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Marten Ottenlaan 21 werd ingesproken door een aantal omwonenden, die zich niet voldoende gehoord voelden in de totstandkoming van dit bestemmingsplan. Duo-raadslid Hans Kuipers verzocht de wethouder opnieuw in overleg te gaan over de verbeterpunten die de buurt inbracht in de vergadering.

Eerder dit jaar kwam bij ontwikkelingen aan de Vledderstraat een soortgelijke klacht van een omwonende. In dat geval heeft het College besloten opnieuw in overleg te gaan, en uiteindelijk het voorstel aangepast.

Kuipers noemde het "geen toonbeeld van excellente dienstverlening en wijkgericht werken" dat omwonenden zich niet voldoende gehoord voelen door de gemeente. Uiteraard hoeft niet iedereen het met plannen eens te zijn, maar inbreng moet wel voldoende serieus genomen worden. Volgens GroenLinks bood het verbeterplan van de omwonenden voldoende simpele oplossingen om de bouwplannen voor de omgeving aantrekkelijker te maken.

GroenLinks vroeg wethouder Dohle te bekijken of de alternatieven die de omwonenden hadden opgesteld meegenomen kunnen worden in het bestemmingsplan. De wethouder wilde dit echter niet, en deed alleen de toezegging de nieuwe punten te voorzien van een schriftelijke reactie.