Christiaan Jacobs nieuw duo-raadslid GroenLinks Meppel

Sinds vandaag is de raadsfractie GroenLinks Meppel een duo-raadslid rijker. Tijdens de raadsvergadering nam burgemeester Richard Korteland de nieuweling de eed af. 

Christiaan Jacobs (1974) is waterbouwkundig adviseur bij Rijkswaterstaat en woont sinds 2006 met zijn gezin in Meppel. Sinds 2015 draait Christiaan mee in de steunfractie van GroenLinks Meppel. Zijn motivatie: "Eerlijk delen en duurzaamheid zijn onderwerpen waarin ik me sterk verbonden voel aan GroenLinks. Eerlijk delen, tussen mensen met meer en mensen met minder, maar ook tussen mensen van hier en mensen van elders, en tussen mensen van nu en mensen van de toekomst, onze kinderen en hun kinderen. Daarom ook duurzaamheid, want we hebben onze aarde niet alleen voor onszelf, maar de aarde is er ook voor onze kinderen. Die kunnen we niet opschepen met de problemen die wij veroorzaken."

De fractie GroenLinks Meppel heeft in de gemeenteraad van Meppel één zetel. Met de komst van Christiaan Jacobs heeft GroenLinks Meppel nu drie leden in de gemeenteraad. Fractievoorzitter en raadslid Paula van Eerden voert het woord in alle commissie- en raadsvergaderingen; de beide duo's Hans Kuipers en Christiaan Jacobs mogen dat enkel in de raadscommissies.