GroenLinks beloont raadsleden met een Groen Lintje voor fietstocht naar Tsjechië

GroenLinks heeft de raadsleden die vanuit Meppel naar Most, Tsjechië, zijn gefietst een Groen Lintje uitgereikt. De raadsleden kozen voor dit duurzame en sportieve vervoermiddel als onderdeel van een bezoek van het gemeentebestuur aan de partnergemeente van Meppel. Het bezoek stond dit jaar geheel in het teken van Sport, Most is namelijk Europese sporthoofdstad 2015.

Met de Groene Lintjes zet GroenLinks opvallende inspanningen voor een beter milieu, schonere leefomgeving en een duurzame economie in het zonnetje. Paula van Eerden, fractievoorzitter van GroenLinks Meppel: “Naast alles wat de politiek en beleidsmakers bedenken, moeten we blij zijn met het eigen initiatief van mensen om Meppel en omgeving groen en duurzaam te maken.”

Het Groene Lintje werd eerder onder andere uitgereikt aan Woonconcept voor een project om zonneboilers bij haar huurders te plaatsen, en aan ecologische boerderij Lechaim in Nijeveen. Raadsleden Jan van der Woerdt (CDA) en Eduard Annen (SteM), vergezeld door twee leden van fietsclub Grupetto, te weten Jacqueline Annen en Michael Robaard, ondernamen de tocht van in totaal 780 kilometer in zes dagen. Aan de grens werden zij, eveneens op de fiets, opgewacht door een delegatie vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Most.

Paula van Eerden: “De fietsers verdienen ons lintje vanwege hun niet aflatende inspanning om het fietsplezier en de daarmee samenhangende verbinding tussen mensen onder de aandacht te brengen op met name social media. Uiteraard is hiermee onlosmakelijk ook het milieu gediend. Veel GroenLinksers brengen hun vakantie en de afstand woon-werkverkeer al fietsend door en besparen hiermee veel CO2-uitstoot.”

Paula van Eerden heeft de fietsers in Most op vrijdagavond 19 juni de Groene Lintjes uitgereikt.