Kandidaten GroenLinks Meppel 2018 (foto Henri Santing)
Kandidaten GroenLinks Meppel 2018 (foto Henri Santing)

Anouk de Vlieg lijsttrekker GroenLinks Meppel

De leden van GroenLinks in Meppel hebben Anouk de Vlieg (29) gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart 2018. Daarnaast stelden de leden een ambitieus verkiezingsprogramma vast voor een groen, toegankelijk en sociaal Meppel.

Anouk is momenteel actief voor GroenLinks als duo-raadslid en campagnemedewerker. Ze heeft een achtergrond in de zorg en wil vanuit de raad bijdragen aan een rechtvaardige en duurzame samenleving.

Mark Veermans is als voorzitter van GroenLinks Meppel blij met deze enthousiaste en betrokken lijstrekker. ‘Anouk is een kritisch verbinder, een creatief denkster en iemand die de boodschap van GroenLinks heel goed kan overbrengen.’

‘Ik ben enorm trots en vereerd dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om deze schitterende kandidatenlijst te trekken’ aldus Anouk. ‘We gaan de verkiezingen in met een breed en divers team voor verandering!’

Voorafgaand aan de vaststelling van de kandidatenlijst, stelden de leden van GroenLinks Meppel het verkiezingsprogramma vast. Daarin staat de verandering en nieuwe politiek centraal. Een politiek waarin niet de winst op korte termijn, maar het gemeenschappelijke belang op lange termijn voorop staat. GroenLinks staat voor eerlijk delen, verbinding, vertrouwen en hoop en dat straalt het programma ook uit. Zo wil GroenLinks bijvoorbeeld toe naar een armoedevrij Meppel, met optimale inkomensondersteuning en schuldhulpverlening. De concretere invulling van Meppel als regenbooggemeente is een ander opvallend punt. Om Meppel verder te vergroenen, pleit GroenLinks voor een hoger niveau van groenvoorziening en voor een snelle overstap naar led-lampen in alle straatverlichting.